Prémium hőszivattyú rendszerek

esztétikus és gazdaságos hűtés-fűtés

A hőszivattyú rendszer előnyei

biztonságos, komfortos, költséghatékony

Teljesen biztonságos

Nincs CO veszély, mint a gázfűtésnél. Nincs megégés veszély, mint a konvektornál. Nincs áramütés veszély, mint az elektromos fűtésnél. A hőszivattyú rendszer beltéri egységeit nem éri el a gyermek.

teljeskörű komfort

A hőszivattyús rendszer egyszerre négy dolgot megold: a fűtést, a hűtést (légkondícionálást), a melegvíz termelést, valamint légcsere rendszere állandó friss levegőt biztosít otthonodban.

Olcsó üzemeltetés

Rendkívül olcsó egy hőszivattyú rendszer üzemeltetése. A több tízezer forintos számlákat el lehet felejteni. A hőszivattyú rendszer kb. 5-ször hatékonyabb, mint egy klasszikus elektromos fűtés!

Gyorsan telepíthető

Rugalmasan bővíthető

hatékony pollenszűrő

egyszerű szabályzás

garanciális szervizelés

rendkívül gazdaságos

A hőszivattyú télen fűt, nyáron hűt

mindezt nagyon hatékonyan és olcsón

A RealSolar prémium minőségű levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyúk kivitelezését vállalja. A hőszivattyú rendszer egész évben megállás nélkül képes optimálisan működni, akár fűtésről van szó, akár hűtésről. Mindezt nagyon  energiatakarékosan és rendkívül alacsony rezsiköltséggel. Hasonlítsd össze a hőszivattyú rendszert a legelterjedtebb elektromos- és gázfűtés rendszerekkel.

megnézem az összehasonlítást

Csökkentsd rezsiköltségeid radikálisan!

A hőszivattyú üzemeltetése messze a legolcsóbb

A hazánkban elterjedt fűtési rendszerek energiahasznosítása nagyon gazdaságtalan. Még a legmodernebb gáz kondenzációs kazánokkal is több mint kétszer annyiba kerül a melegenergia előállítása, mint hőszivattyúval. Arról nem is beszélve, hogy a gázüzemű rendszereknél fennáll a szénmonoxid mérgezés veszélye, valamint ezek a rendszerek nem tudnak a nyári hűtésről, légkondicionálásról gondoskodni.

A lenti grafikonon összehasonlítjuk, mennyibe kerül 1 kWh melegenergia elektromos fűtéssel, konvektoros fűtéssel, gázos kombi cirkóval, kondenzációs kazánnal és a hőszivattyú rendszerrel “H” tarifánál. 

A RealSolar prémium minőségű levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyúk kivitelezését vállalja. Ezek nem hűtő-fűtő klímák! Hőszivattyúink fűtésre vannak méretezve ami azt jelenti, hogy egész évben megállás nélkül képesek optimálisan működni, akár fűtésről van szó, akár hűtésről.

A hőszivattyús rendszer működése hogyan lehet ennyire olcsó? Ismerd meg a hőszivattyú működési elvét.

A hőszivattyú működése

A hőszivattyú működési elve

Hogy lehet ilyen olcsó a működése?

A technológia viszonylag kevéssé ismert hazánkban. A hőszivattyúról legtöbbünknek a talajfúrás, szonda, kollektor, a föld hőjének hasznosítása ugrik be elsőként. Pedig mindannyiunk otthonába van hőszivattyú: a hűtőgép. A legtöbb hűtőgép a hőszivattyú elvén működik, vagyis a gázok két alapvető tulajdonságát használja ki: térfogatcsökkenés (nyomás) hatására melegszik, térfogat növekedés (tágulás) esetén hűl.

A hűtőben a következő folyamat zajlik le: a benne lévő kompresszor összenyom egy speciális gázt mely ennek hatására felmelegszik. Ezt a forró gázt belevezetjük a gépünk hátulján elhelyezkedő hőcserélőbe ahol leadja a hőjét - egyúttal felmelegíti a környezetét - s közben cseppfolyósodik. Ezek után ezt a folyékony gázt bevezetjük egy másik hőcserélőbe hagyjuk kitágulni, ezáltal lehűl. Ezzel együtt lehűti a környezetét elvonva belőle a hőt. Ezt a lehűlt gázt bevezetjük a kompresszorba s a folyamat kezdődik elölről. 

A hőszivattyús fűtésnél is ez a folyamat megy végbe, de kifejezetten úgy van kialakítva a rendszer, hogy a fűtést és hűtést a céloknak megfelelően szabályozza a rendszer. A folyamat rendkívül gazdaságos, hiszen a hő nagy részét ingyen vesszük el a környezeti levegőből. A hőszivattyú extrém hidegben is képes fűteni és extrém melegben is hatékonyan hűti az otthonunkat.

Mit jelent a levegő-levegő és a levegő-víz hőszivattyú?

A hűtőgép példánál maradva: ha nyitott ajtóval befalaznánk hűtőnket akkor fűthetnénk vagy hűthetnénk a lakásunkat aszerint, hogy a nyitott ajtó az udvar felé vagy a szoba felé állna. Ezt levegő-levegő hőszivattyúnak nevezhetnénk, hiszen mindkét oldalon a levegő szerepelne mint hőátadó vagy hőfelvevő közeg. Ha a környezetből elvont hővel vizet melegítünk (vagy hűtünk) egy hőcserélőn keresztül, akkor levegő-víz hőszivattyúról beszélhetünk.

Télen fűt

Nyáron hűt

A RealSolar prémium minőségű levegő-levegő és levegő-víz hőszivattyúk kivitelezését vállalja. Ezek nem hűtő-fűtő klímák! Hőszivattyúink fűtésre vannak méretezve ami azt jelenti, hogy egész évben megállás nélkül képesek optimálisan működni, akár fűtésről van szó, akár hűtésről.

Elismert márkákkal dolgozunk

prémium minőségű alkatrészeket használunk

Nehéz a gyakorlatban megvalósítani, hogy a hőszivattyú -25 Celsius fokon vagy még hidegebb hőmérsékleten is megbízhatóan működjön. Erre sokáig csak néhány gyártó volt képes pl. Mitsubishi, Daikin. A többiek hidegben egyáltalán nem vagy csak alig tudtak működni. Ezek különböző rásegítéseket használtak. Mára a technológia annyira fejlődött, hogy sok cég képes erre, de az üzembiztonság és a komfort terén még mindig e két gyár a piacvezető.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Szakértőink mindenben segítenek

Telefon

+36 70 416 4006

email címünk

info@realsolar.hu

facebook oldal

Kövess minket »

Elérhetőségek:

Email: info@realhouse.hu
Telefon: +36 70 416 4006